Het Theehuis in Doepark Nooterhof: duurzaam genieten in een prachtige groene omgeving in het eerste Earthship van Nederland.

Midden in Zwolle ligt Doepark Nooterhof, een prachtige groene oase waar jong en oud volop geniet en kennis kan maken met allerlei aspecten van een groene leefomgeving. Doepark Nooterhof is een park dat bruist van de natuuractiviteiten.

In het hart van het park staat het Earthship, het toonbeeld van duurzaam bouwen. Initiatiefnemer is SWZ, die ter ere van hun 100 jarig bestaan samen met Landstede en veel vrijwilligers het Earthship van de grond af aan opbouwde. Ecoarchitect Michael Reynolds maakte in zijn ontwerp zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke en gebruikte materialen. Ruim 1000 autobanden, 6000 conservenblikjes en 7000 flessen vormen de bouwstenen voor dit bijzondere klimaatneutrale gebouw.

Het Theehuis in Doepark Nooterhof is niet alleen een bezoek waard vanwege zijn locatie in het Earthship, zijn prachtige ligging in het groen van dit mooie park, zijn fraaie terras met daarbij een waterspeeltuin, maar ook door het aangeboden assortiment. Streekproducten vormen hiervoor de basis. Vrijwel alle gerechten op de kaart worden bereid met producten uit de directe omgeving van Zwolle: het Overijssels Vechtdal, Noord Veluwe en de IJsseldelta. De koffie en de bijzondere theesoorten zijn allemaal fair-trade.

Wat krijg je voorgeschoteld?

  • Een kopje koffie (Earth Coffee)
  • Of een kop thee (keuze uit 12 soorten)
  • Of een glaasje appelsap van het Veluwse appeltje
  • Een chocolade-staafje van Bonbonnerie Borrel voor in je goodiebag!

Boek nu een SmaakRoute

Doepark Nooterhof
Goertjesweg 1
8013 PA ZWOLLE
088 – 850 83 42
http://www.doeparknooterhof.nl